SELÜLİT TEDAVİLERİ

Selülit kadınların %80’inde görülen bir problemdir. Selülit problemine karşı önlem almak için ergenlik çağından itibaren dikkatli olmak gerekir. Kadınların erkeklere kıyasla daha yağlı bir vücut, ancak daha güçsüz bir kas yapısına sahip olması, hormon yapısı, kilo koruma güçlüğü selülit oluşumu için önemli sebeplerdir.

Selülit oluşumuna etki eden sebepleri bilmek ve önlem almak, selülitten korunmak için en iyi çözümdür. Şunu bilmeliyiz ki selülit tedavisine erken evrede başlamak iyi sonuçlar verirken, ilerlemiş selülitlerde tedavi daha güçleşmektedir. 

Selülit sebepleri

-Genetik yapı: Kas yapısı ve bağ dokularındaki elastikiyette genetik özellikler önemlidir.
-Fazla kilolar: Yağ hücrelerine ne kadar yağ depolanırsa, selülit o kadar belirginleşir.
-Yanlış beslenme: Karbonhidrat ve yağ ağırlıklı beslenmede selülit problemini ortaya çıkarabilir
-Hareketsizlik: Hareketsiz yaşamda kas dokuları zamanla yerini yağ dokularına bırakır. Bu durum kan dolaşımını olumsuz yönde etkiler ve selülit oluşumunu hızlandırır.
-Sigara içmek: Nikotin cildin kan damarlarını daraltır ve hücrelerde tutulan fazla su, cilt yüzeyinde dalgalanmalara sebep olur.
 
Selülit problemi,  vücutta kan dolaşımı problemini de beraberinde getirir. Çünkü şişen yağ hücreleri, damarlardaki kan dolaşımını engeller ve vücuttaki su, çevredeki dokularca tutularak, cilt görüntüsünün bozulmasına yol açar. Vücutta, selülit ile ilgili ilk belirtiler 20-30 yaşları arasında görülmeye başlar.

 Selülit tedavisinde dikkat edilmesi gereken noktalar

-Yağlı gıdalardan, rafine edilmiş karbonhidratlardan  uzak durmak
-Tuzu azaltmak
-Şekerli içecekleri azaltmak
-Sigara ve alkolden uzak durmak
-Kafein alımını azaltmak
-Yeteri kadar su içmek
-Düzenli egzersiz yapmak

Selülitle mücadelede tüketilmesi gerekenler:

-C Vitamini: Portakal, limon, greyfurt, maydanoz, kivi
-E Vitamini: Ölçülü miktarda yağlı tohumlar ( badem, ceviz, fındık vb.)
-Bakır: Tavuk, yumurta, kabuklu deniz ürünleri, pırasa, bezelye, sarımsak
-Çinko: Yağsız et, deniz ürünleri, sarımsak, bezelye
-Selenyum: Et, balık, yumurta

Selülitle mücadelede en sık kullanılan cerrahi dışı yöntemler:

  • Vakumterapi: 1. ve 2. derece selülit veya bölgesel yağlanmaların tedavisi için kullanılır. Yağların ve hücrelerin arasındaki birikmiş olan sıvının drenajını ve sıkıştırma ile yağların parçalanmasını sağlamaktadır. LPG de bir vakum terapi yöntemidir. 1. ve 2. derece selülit ve drenaj için oldukça etkili bir tedavi metodudur.

  • Pressoterapi: Bir drenaj yöntemidir. Çeşitli tedavilerle parçalanan yağların veya yağlar arasındaki sıvının atılımı için kullanılır. 1. ve 2. derece selülit ve drenaj için oldukça etkili bir tedavi yöntemidir.

  • Elektroterapi : Yağ parçalama ve kasların güçlendirilip, şekillendirilmesi için kullanılır. Uygulandığı bölgelere verdiği elektrik akımlarıyla hem lipostimülasyon hem yağ parçalama hem de kas güçlendirme yaparak vücutta bölgesel incelme ve şekillenme sağlar.

  • Ultrasonterapi : 3. ve 4. derece olarak nitelendirilen derin selülitlerin giderilmesi ve yağların parçalanması amacıyla kullanılır. Sorunlu bölgelere bağlanan pedleri ile aktarılan düşük frekanslı ses dalgalarının yarattığı titreşimler; en derindeki yağları bile cilde zarar vermeden ısıtıp parçalayabilir. Yoğun yağlanma problemleri ile derin selülitler daha kolay tedavi edilirler.

  • Karbossiterapi : Karbossiterapi; ciltaltı dokusuna ince bir iğneyle belirli basınç ve miktarda karbondioksit gazı enjekte edilmesidir. Karbondioksit mekanik olarak yağları ve yağlar arasındaki bandları parçalarken dolaşımı da düzenleyip kan akımını artırır. Bu sayede yağlar parçalanırken kan akımının artması ile de drenaj  sağlanmış olur.

  • Mezoterapi : Mezoterapi ince iğneler yardımıyla cildin mezoderm tabakasına yağ eriten ve dolaşımı düzenleyen ilaç karışımlarının enjekte edilmesidir. Bu ilaçlar yağın parçalanmasını ve dolaşımın düzenlenmesini sağlar. Lipoliz diye bilinen yöntem bir mezoterapi yöntemidir.

Daha önce de bahsedildiği gibi bu yöntemler seçilmiş hastalara uygulandığında son derece iyi sonuçlar vermektedir. Ancak bu yöntemlerin tıbbi cihazlarla ve ilaçlarla yapıldığı göz önüne alınırsa mutlaka bir doktor veya doktor gözetiminde yapılması gerekmektedir.

Bu cihazların veya mezoterapi yöntemlerin yeterli olmayacağı hastalar için ise cerrahi yöntemlerle vücut şekillendirilmesi önerilmektedir.                                                      

Akbilen Güzellik Merkezi

 

Adres : İbrahim Haşim Sk. No:10/2 Lefkoşa KIBRIS (Cyprus)  ~  Tel :+90 392 223 84 00 - 01  ~  Mail : akbilen@akbilen.com

ANASAYFA  -  HAKKIMIZDA  -  MERKEZİMİZ  -  İLETİŞİM  -  SİTE HARİTASI